Toen ik ontslag nam (& waarom)

Omdat ik al langer weet dat het tijd is voor andere dingen maar er steeds maar niet goed achter kom wat dan. Omdat ik niet zo zeker ben of het nog wel zo goed voor me past, zo’n vaste baan waar je bijna heel de week mee bezig bent. Omdat ik meer ruimte wil hebben voor andere dingen dan alleen maar betaald werk. Omdat ik al langer het gevoel heb dat ik heel graag eens een tijdje niks wil doen. Omdat ik me de afgelopen jaren ook best vaak frustreerde over de dingen die niet lukten of voor mijn gevoel te langzaam gingen. En omdat ik wel weet dat je dan eigenlijk zelf iets te kiezen hebt, niet die andere mensen. Omdat je dingen zelf in beweging moet zetten als het vanzelf niet komt. En omdat je sommige dingen alleen ziet als je er de tijd voor neemt. Daarom besloot ik eerder dit jaar dat ik ontslag ging nemen. Vanaf 1 september, dus nu ben ik zonder werk. En weet nog niet wat ik ga doen, er is niet echt een plan. Eerst maar eens even niks, kijken of ik ok met mezelf kan zijn als er open ruimte voor me ligt. Als er geen visitekaartje met een mooie functietitel is. En ontdekken wat er gaat ontstaan vanuit al die flarden aan ideeën die door mijn hoofd dwarrelen. In het volste vertrouwen dat er alleen maar goede dingen kunnen gebeuren nu. Daarom dus! (eerder geplaatst op facebook 8 september 2018)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *